YO PENSAMIENTO De Javier Mejía (Companyia resident)
————
26.11.21 > 20 h > Gratuït amb reserva prèvia

Yo, Pensamiento és un relat coreogràfic del fet migratori que pretén plasmar els sentiments, emocions i vivències a què s'enfrontà Javier Mejía en emigrar del seu país natal, Colòmbia. Sobre l'escenari trobem tres personatges: Yo, el mateix artista Javier Mejía, Pensamiento, un personatge vinculat a las minories sexuals-LGTBIQ, i Sombra, el síndrome que el persegueix allà on va. Els personatges representen els diferents aspectes de la vivència i encarnen el joc de relacions entre el passat i el present, entre el distint i el semblant, entre la paranoia i la claredat, la realitat tangible i la intangible, la por i la solitud d'aquell qui se sap i se sent estranger amb ell mateix.

 

La peça vol expressar l'experiència del desarrelament, del canvi de realitat, del procés d'adaptació a una nova vida, i la transformació d'aquella experiència en el Síndrome d'Ulisses (també conegut com a dol migratori), un problema de salut mental tan freqüent com desconegut entre les mateixes persones migrades. Les 4 escenes que estructuren la peça plasmen els diferents moments del síndrome i les situacions en què es troba Pensamiento, integrant en la posada escènica varis llenguatges de ball, estils i formes de moviment, com el ballet clàssic, el jazz dance, la dansa moderna i l'afrocolombià.


Direcció i coreografia: Javier Mejía Rodríguez. Intèrprets: Javier Mejía, Júlia Vernet i Antonio Moreno. Música: Carlos Picón Álvarez i Roger Obiols. Vídeo: Eduard Figueres. Maquillatge: Carmen Herrero. Vestuari: Mar Cañavate. Producció: Júlia Vernet


Informació complementària

30.04.21 i 27.07.21 > 20 h > Gratuït> Reserveu les entrades AQUÍ