Ningú sap el que pot l'art
————
Irrompent en la matriu
IRROMPENT EN LA MATRIU A càrrec de Nancy Garín, amb Antoine Silvestre, Jeleton, Duen Sacchi i Etcétera. Centre Cívic Can Felipa, Barcelona. 16-23-30/10 i 6 -13/11. De 19h a 21h. 

El pensament decolonial ha posat en relleu altres maneres de comprendre la divisió cultura/natura i la relació entre humans i objectes. Amb aquesta formació s’aporta una base per entendre el pensament i la lluita decolonial a partir dels conceptes principals i alguns dels seus autors fonamentals. S’indagarà en qüestions com ara la colonialitat del poder, la raça com a primera categoria social de la modernitat, les línies abismals, les epistemologies del sud i la necropolítica. També es problematitzarà a l’entorn dels estudis queer-cuir, performatius i anticolonials. Es tractaran aspectes relacionats amb projectes del col·lectiu Jeleton (La Historia Política de las Flores), Duen Sacchi (Pequeño Museo Ilustrado sobre Órganos, Prótesis y Fantasías Corporales Coloniales), el col·lectiu Etcétera (El Museo del Neoextractivismo). Per fer-ho es compta amb agents que desenvolupen la seva pràctica entre el comissariat, la producció, la recerca i l’activisme, articulant pensament crític i acció, des d’una perspectiva decolonial, tant en el nostre context com en altres eixos geopolítics.

Nancy Garín és investigadora i membre de l’Equipo re. Va formar part del col·lectiu artístic Etcétera i la Internacional Errorista. Antoine Silvestre és arquitecte i filòsof. Ha desenvolupat investigacions sobre les relacions entre ciutat, colonialitat, capitalisme, urbanisme i tecnologia en el marc de les democràcies lliberals modernes. Jeleton és un col·lectiu format per María Ángeles Alcántara Sánchez i Jesús Arpal Moya que opera en repertoris iconogràfics, literaris, musicals, gestuals i que proposa pràctiques autodidàctiques i la publicació de resultats provisionals per al debat. Duen Sacchi és artista, investigador, escriptor trans (Guaxu) i activista antiracista migra. Etcétera és un col·lectiu multidisciplinat format a Buenos Aires l’any 1997, amb la intenció d’apropar l’art a espais de conflictivitat social –el carrer– i traslladar-ne els conflictes als espais de producció cultural i als mitjans de comunicació i a les institucions d’art.

Totes les activitats del programa són gratuïtes i requereixen inscripció prèvia a accacritics@gmail.com

Pel que fa a l’admissió, tindran prioritat les persones que participin en totes les sessions d’una mateixa formació.