FINS I TOT UN PAISATGE TRANQUIL…
————
Del 20.10 al 16.01.2016

Inauguració: dimarts 20.10.2015 > 19.30 h

"Fins i tot un paisatge tranquil..." és la frase que el poeta Jean Cayrol repeteix en diverses ocasions a l'inici de Nit i boira, un documental realitzat per Alain Resnais el 1955. A la pel·lícula, la veu del poeta busca la manera d'explicar allò que queda fora de l'expressable, donar llum sobre el que contenen les imatges que recorren aquells espais en altre temps habitats per l'indicible. Nit i boira tornava a Auschwitz deu anys després del seu alliberament i Cayrol havia sobreviscut al camp de Mauthausen. Lluny de ser un projecte sobre l'holocaust, aquest se serveix d’un tema tan recurrent per parlar de la idea de dissoldre's, de desaparèixer sense deixar rastre i de la necessitat de tractar certa informació que ens permeti enfrontar-nos a allò que no perdura. Extrapolable a tota relació amb el passat, els treballs inclosos en aquesta exposició, seleccionada a la Convocatòria 2014 de Can Felipa Arts Visuals en la modalitat de comissariat, suposen una reconciliació amb el que no roman.

Amb Detanico & Lain, Diego Santomé, Fernando García, Mauro Cerqueira, Fermín Jiménez Landa, Emilio Arauxo, Tamara Kuselman, Lucía C. Pino i Celso Fernández Sanmartín.

Comissariat per Ángel Calvo Ulloa.

Consulteu la publicació, en català o en castellà, dissenyada per Dos Grapas, i les imatges de l'exposició de Marc Llibre.


Horaris
De dimarts a dissabte de 17 a 21 h
Activitats relacionades