Cap convidat de pedra
————
Taller La(b) vinculat a l'exposició "Geologia de l'Inefable"

De la mà d'alguns dels artistes de l'exposició Geologia de l’Inefable ens acostarem als treballs exposats per convertir-los en el punt de partida de diferents dinàmiques creatives. Es tracta de pensar noves maneres d'obrir la creació i de descobrir les abundants lectures i usos al·legòrics que les pedres ofereixen més enllà dels seus contextos naturals.

Per això es buscarà un marc comú de treball, que doni resposta als interessos dels participants i que es pugui concretar en exercicis pràctics, on tothom ideï i materialitzi les seves pròpies obres. Prenent com a punt de partida la possibilitat d'ús dels recursos que ofereix el Centre Cívic Can Felipa i el capital humà i cognitiu del seu programa d'Arts Visuals (espai expositiu, artistes, comissaris i projectes artístics) aquest taller proposa una reflexió pràctica i cooperativa sobre l'ús interdisciplinari dels formats i pràctiques artístiques contemporànies.

Dijous 18 de febrer: La biografia dels objectes, amb Alberto Feijóo
Amb l'Alberto Feijóo reflexionarem sobre la biografia dels objectes que cauen en l'oblit i s'abandonen al carrer. Indagarem sobre les seves vides passades, però també les futures, per atorgar-los una segona oportunitat –combinant-los, canviant-los de context, etc.–. No es tracta de buscar tresors, sinó de veure que les seves possibilitats són àmplies. Per això sortirem al carrer, on caminarem sense rumb i recol·lectarem allò que ens cridi l'atenció. Després ho reordenarem a la sala, farem una instal·lació i interactuarem amb ella per, finalment, documentar i posar en comú el resultat.

Dijous 25 de febrer: Light Painting, amb Bego Antón

Bego Antón ens proposa una iniciació a la creació d'imatges tot pintant amb llum. Veurem diferents trucs i maneres d'utilitzar llums de colors per fer les nostres fotos, creant objectes il·luminats o il·luminant el nostre enquadrament amb diferents colors. Primer farem proves i mostres del que podem aconseguir i després sortirem al carrer a experimentar. Cal portar llanterna, càmera amb opció manual (o B) i trípode.

Dijous 3 de març: Àlbum, amb Jordi Mitjà

Jordi Mitjà ens demana que portem un mínim de 100 imatges, que poden ser digitals o analògiques, ja sigui en àlbums, caixes de sabates o discs durs. Després d'un repàs d'alguns projectes per entrar en matèria, farem un exercici col·lectiu de visionat del conjunt de fotografies aportades pels participants; fotografies familiars o simplement casolanes, amateurs, ordinàries, a partir de les quals crearem noves derives. Un exercici que tracta de categoritzar de forma diferent els àlbums que tothom conserva a casa.

Dijous 10 de març: Distanciar, Aleix Plademunt

Amb l'Aleix Plademunt ordenarem en una mateixa línia diferents distàncies temporals, espacials i emocionals. L'acció de generar distàncies, des del principi del temps i l'espai (Big Bang) fins a la mida d'un quark, ens portarà a evidenciar i caminar per la línia del temps i ser capaços de trobar el jo entre els diferents distanciaments. Cal portar un metro, com més llarg millor.
Horaris

Dijous 18.02, 25.02, 03.03 i 10.03

De 18.30 a 20.30 h

A la sala d'exposicions de Can Felipa

Informació complementària
Taller gratuït.

Inscripcions:
Presencials: de dilluns a divendres de 10 a 14 h i de 17 a 20 h
Online accedint a: http://www.cccanfelipa.cat/cursos-i-tallers
Activitats relacionades