POBLENOU DES DE L’AIRE Exposició per a la Festa Major del Poblenou
————
Del 08.09 al 05.10.2017

El dissabte 15 de juliol va fer 10 anys de la instal·lació del primer node de Guifi.Net, concretament al Centre de Producció i Recerca d’Arts Visuals: Hangar, ubicat al recinte fabril de Can Ricart.

En motiu d’aquesta data assenyalada, proposem una exposició al voltant del projecte de Xarxa de Telecomunicacions Ciutadana, Oberta, Lliure i Neutral al Poblenou; fent servir com a fil conductor una col·lecció de fotografies panoràmiques de gran format del barri preses des de l’entorn natural de Poblenou Sense Fils, però pràcticament desconegut per a la majoria dels veïns i veïnes: els seus terrats; d’aquí el nom de l’exposició: POBLENOU DES DE L’AIRE! 10 anys de Poblenou Sense Fils.

L’exposició però, i especialment el programa d’activitats paral·leles a aquesta, gira entorn a un projecte tecnològic, social i econòmic impulsat des de la ciutadania que té per objectiu el foment i la millora d'una xarxa de telecomunicacions oberta, lliure i neutral basada en un model de comuns: Guifi·net.

Alhora, també vol contribuir al debat obert per al reimpuls del 22@Barcelona, convidant a veïnat, entitats, empreses i  universitats del territori  a participar del procés de diagnosi per al replantejament d’aquest pla de transformació urbanística posant l’accent en la dimensió social, de sostenibilitat i d’innovació d’aquest àmbit.

Organitza: Poblenou Sense Fils. Col·laboren: Coordinadora d'Entitats del Poblenou, Hangar - Centre de Producció i recerca d'Arts Visuals, Associació per l'Expansió de la Xarxa Oberta (eXO) Fundació per a la Xarxa Oberta, Lliure i Neutral Guifi·Net