AL MEU BARRI FAN PERFORMANCES 2016
AL MEU BARRI FAN PERFORMANCES 2016
————
Convocatòria
Els programes d'arts visuals i d'arts escèniques del centre cívic Can Felipa, junt amb el festival de creació contemporània Escena Poblenou, presentem les bases de la nova Convocatòria  Al meu barri fan performances, destinada a donar suport a propostes que desenvolupin una pràctica artística en col.laboració amb el barri del Poblenou.
Després de 6 edicions, ens reinventem i obrim una nova convocatòria on conflueixen els objectius que compartim el centre cívic Can Felipa i el festival Escena Poblenou per crear un espai de relació activa i crítica, que contribueixi, d'una banda, a generar processos artístics col.laboratius amb implicació social vinculats al barri, i de l'altra, apropar la creació contemporània als veïns i veïnes a partir de proposar espais de participació i col.laboració en els seus processos creatius. Tot plegat, amb l'horitzó d'una presentació pública durant el festival de creació contemporània Escena Poblenou 2016.


Qui som?
El Centre Cívic Can Felipa ha ideat el La(b) Felipa per intensificar i construir complicitats entre els seus programes d'arts visuals i arts escèniques, el Poblenou i la ciutadania. Es planteja com un laboratori, un espai d'experimentació, formació i producció on artistes, companyies, entitats, institucions i col.lectius treballem conjuntament per crear i produir accions de mediació i activitats públiques relacionades amb l'activitat del centre.
El Festival Escena Poblenou és un festival d’arts escèniques contemporànies multidisciplinari, implicat amb el territori i amb la realitat social actual. Té la vocació de potenciar, donar visibilitat i recolzar creacions que contemplin nous llenguatges escènics, noves dramatúrgies i noves formes de relació amb els públics. Compromès amb la cultura i la societat, genera diàleg amb els professionals, el públic, el barri i la ciutat, amb una mirada i projecció internacional.

A qui ens dirigim?
A artistes visuals o escènics amb una trajectòria professional acreditada, que presentin un projecte artístic de co-creació amb la ciutadania del Poblenou.

Què demanem?
Cal enviar un projecte en format digital (en un únic pdf de màxim 5MB), a la direcció de correu electrònic convocatoria@cccanfelipa.cat amb:
- Breu descripció del projecte, que inclogui com planteges tant el procés de co-creació com la presentació pública (màxim 4.000 caràcters amb espais).
- Breu explicació de la metodologia, és a dir, com veus la mediació o com generaràs un marc de confiança per desenvolupar un treball col.laboratiu (màxim 2.000 caràcters amb espais).
- Motivacions i objectius per dur a terme el projecte, que respongui a les preguntes: quina relació tens amb el projecte, amb quina finalitat et presentes a aquesta convocatòria i per què al Poblenou (màxim 4.000 caràcters amb espais).
- Calendari i pla de treball temporalitzat entre els mesos d'abril i octubre del 2016, especificant la dinàmica de treball i el número de trobades previstes.
- Necessitats tècniques i humanes.
- Trajectòria professional on s'especifiqui l'experiència de treball amb col.lectius i amb links per visionar.

Què oferim?
La dotació econòmica és de 3.000€ (impostos inclosos) i inclou honoraris, dietes, desplaçaments i costos de producció.
A més, els projectes seleccionats comptaran amb el suport i acompanyament per part
dels professionals del centre i del festival en el procés que va de la idea a la realització, així com assessorament tècnic, accés a sales d’assaig del centre cívic (segons disponibilitat), i difusió i exhibició dins del Festival Escena Poblenou que tindrà lloc entre el 20 i el 23 d’octubre del 2016.

Calendari
Dijous 24 de març: data límit de presentació de projectes.
Dijous 14 d’abril: publicació dels seleccionats. Can Felipa i el Festival ho notificaran personalment i ho comunicaran al seu web.

Comissió de selecció
Jordi Callejón i Gemma Canela, Taula Eix Pere IV
Laia Ramos, Idensitat
Olga Fusté, Can Felipa Arts Escèniques
Joana Hurtado, Can Felipa Arts Visuals
Ada Vilaró i Sergi Estebanell, Festival Escena Poblenou· Pot participar qualsevol persona a títol individual o col.lectiu, sense límit d’edat o nacionalitat.
· Les necessitats tècniques i humanes del projecte cal que s'adeqüin a la realitat del centre i el festival.
· Els seleccionats es comprometen a complir amb un calendari de treball compartit amb Can Felipa i el Festival Escena Poblenou, que inclou la presentació d'una primera proposta a porta tancada durant el mes de juliol i la seva presentació pública durant el mes d'octubre.
· Els participants es responsabilitzen que no hi hagi drets de tercers en les obres presentades i que no es puguin reclamar drets de cap tipus.
· Un cop realitzat el projecte, les persones/ col.lectius seleccionades es comprometen a entregar al Centre Cívic una breu memòria explicativa que documenti tot el procés.
· Els imports assignats estan sotmesos a les retencions i als impostos que marca la Llei, i es faran efectius en funció del calendari de treball pactat.
· El Centre es reserva el dret de resoldre tot allò no previst en aquestes bases, inclosa la possibilitat de revocar la decisió del jurat si el desenvolupament dels projectes no s'adequa als objectius de la present Convocatòria.
· La participació a la Convocatòria suposa l'acceptació d'aquestes bases i de la resolució de la comissió de selecció, que serà inapel.lable, i que es podrà declarar deserta o proposar modificacions que en puguin millorar la seva realització.   
NOTÍCIES RELACIONADES
Mostra del projecte
Mostra del projecte
22 d'octubre
Ha estat una jornada emocionant i màgica gràcies a l’ambient que s'ha creat als diferents espais escollits, les imatges i la música. Moltes gràcies a tot l’equip de Retaule Poblenou!!!

Si vols veure un petit tastet de la mostra clica aquí
T'animes a participar a Retaule Poblenou?
La participació és gratuïta, no té cap cost. No es requereix formació teatral prèvia.
El nombre de places és limitat. Els participants seran admesos per ordre d’inscripció, donant prioritat a les persones que viviu o heu viscut i coneixeu la zona de l'Eix Pere IV.
Inscripció a través de retaulepoblenou@gmail.com
Si vols saber més del projecte, farem dues sessions informatives el mes de setembre al centre cívic Can Felipa. Seran dijous 15 de setembre a les 18h. i divendres 16 de setembre a les 12h.
Més informació a:
hhp://escenapoblenou.com/activitats/retaule-poblenou-passatpresent-
futur/
O trucant al centre cívic Can Felipa: 93 256 38 40
Equip Retaule Poblenou
Les sessions correran a càrrec de Juan Ayala, Tamara Fernández i Annie Lok, tres professionals de les arts escèniques amb una llarga trajectòria en teatre comunitari, amb professionals, aficionats i "grups mixts”.
Com s'organitza Retaule Poblenou?
Retaule Poblenou pretén treballar des de tres angles diferents:
AHIR
Un passeig per la memòria. Convidem a la gent gran del barri a jugar amb els records anteriors a 1992, quan encara el barri tenia molt present el seu passat industrial.
Dilluns 3, dimecres 5, divendres 7, dimarts 11, dijous 13, dilluns 17 i dimecres 19 d' octubre de 10:30 a 12:30h.
AVUI
Una presa de contacte amb el present, que parlarà d'històries que s’emmarquen en l'estat actual del barri. Adults, aquest és el vostre grup.
Dilluns 3, dimecres 5, divendres 7, dimarts 11, dijous 13, dilluns 17 i dimecres 19 d' octubre de 18:30 a 20:30h.
DEMÀ
Somnis i visions. Nens i nenes del barri, us imagineu com serà el barri dins d'uns anys?
Dilluns 3, dimecres 5, divendres 7, dimarts 11, dijous 13, dilluns 17 i dimecres 19 d' octubre de 17:00 a 18:30h.
SESSIONS CONJUNTES:
Dissabtes 8 i 15 d'octubre de 10:30 a 13h i divendres 21 de 18:30 a
20:30h.
MOSTRA:
dissabte 22 d' octubre.
Què és retaule Poblenou?
És un projecte que pretén, a través de les diferències intergeneracionals, fer memòria de l'evolució del barri i connectar l'activitat cultural i el coneixement de les arts escèniques amb les persones que viuen o treballen al Poblenou.
Les sessions del taller versaran sobre la memòria, la situació actual i les possibilitats futures del barri des de la història íntima dels seus habitants.
Treballarem a partir de la improvisació i el joc, amb les vostres pròpies anècdotes, vivències, testimonis i fantasies.
Al finalitzar, es farà una mostra de la feina feta oberta al públic, en el marc del festival de Creació Contemporània Escena Poblenou.
Aquest projecte es realitzarà en col•laboració amb l'entitat Eix Pere IV.
Retaule Poblenou
Retaule Poblenou
del 3 al 22 d'octubre
Per a l’edició d’aquest any, el Festival de creació contemporània Escena Poblenou i el centre cívic Can Felipa, organitzen del 3 al 22 d’octubre un taller de teatre per als veïns i veïnes del barri: Retaule Poblenou. Al final del taller es farà una mostra oberta al públic de la feina feta, i volem comptar amb tu. Per a més informació http://escenapoblenou.com/activitats/
                                   http://www.cccanfelipa.cat/cursos-i-tallers/744-retaule-poblenou/