Rap històric al Poblenou
Rap històric al Poblenou
————
12.12.2017 > 17 a 19 h
Amb l'objectiu de transformar la memòria del passat en un llenguatge actual i de que les vivències personals generin interès sobre la història a les noves generacions, el col·lectiu Art al Quadrat ha ideat i conduit aquesta sessió entre joves i gent gran del Poblenou.

Per enfocar la temàtica es parteix d'una paraula (llibertat, por, valentia, etc.), amb la qual els joves formulen preguntes i la gent gran explica històries sobre la seva infància i joventut en circumstàncies difícils (Guerra Civil, postguerra, etc.). S'aniran canviant els torns per tal que tothom pugui parlar amb tothom. Amb qui hagin tingut més afinitat s'escolliran les parelles definitives i es profunditzarà en els temes que interessin als joves per configurar el rap.

Un a un cantaran el seu rap improvisat davant la resta del grup. Es faran fotografies dels participants i es gravarà un audiovisual que replegui la sessió i les cançons. Tot plegat s'incorporarà a l'exposició Limitrofies de Can Felipa, al costat de l'obra d'Art al Quadrat on, de manera anàloga, veiem i sentim una sèrie de jotes que recuperen la veu de les dones represaliades i silenciades pel franquisme per integrar-les a la història.

Activitats relacionades