ENTRETEIXIDES. TALLERS ESPECIALITZATS D'ARTS VISUALS
ENTRETEIXIDES. TALLERS ESPECIALITZATS D'ARTS VISUALS
————
 
Programa educatiu d'Arts Visuals que sorgeix de la col·laboració entre el Centre Cívic Can Felipa, Hangar i La Escocesa.

Entreteixides és un programa que pretén incentivar la creació de continguts al Centre Cívic Can Felipa mitjançant la realització de tallers específics impartits per artistes i productorxs culturals que operen en el context d'Hangar i La Escocesa. L'objectiu de Entreixides és propiciar i assajar metodologies cooperatives i participatives dirigides a públics transversals i transgeneracionales; una multiplicitat de cossos afectats* que refermin i expandeixin el camp d'acció dels tres centres. Per a això, resulta imprescindible tramar aliances i compartir, no només recursos, sinó també línies de pensament i acció, entre institucions còmplices, una labor essencial en la proposta metodològica d'un programa que es fonamenta en la col·laboració i la convivència.

La selecció dels tallers que formen part del programa Entreixides es realitza mitjançant convocatòria interna dues vegades a l'any, durant els mesos de febrer i juliol i està dirigida a artistes i productorxs culturals d'Hangar i La Escocesa. De les propostes rebudes, s'escullen dos tallers que s'inclouen en la programació trimestral del Centre Cívic Can Felipa. Les propostes no seleccionades es valoren per formar part de les futures programacions de tallers del Centre Cívic.

Els tallers que han anat componen el programa Entreteixides són els següents: 

Brodat i diàleg col·lectiu, a càrrec de Radial Radian, col·lectiu en residència en La Escocesa.
El taller proposa una peça col·lectiva d'art tèxtil, a partir de paraules, frases i parts de converses. Els participants aportaran els discursos que els rodegen diariament per després transformar-los a la tela col·lectiva. Aquesta mateixa tela es convertirà en unes estovalles en el que es realitzarà un àpat l'últim dia del taller. 

Grup de pintura amateur, 
a càrrec d'Aldo Urbano, artista en residència en Hangar.
Grup de pintura amateur que pretén explorar les possibilitats de la pintura amateur en oposició a la pràctica professional. S'anima als assistents a pintar tant allò que els agrada com allò que no, allò que els passa, o allò que no els ha passat mai. És un taller destinat tant a aquells que s'inicien en la pràctica de la pintura com a aquells que ja en tinguin nocions. És concebut com un espai de trobada per pintar conjuntament i comentar allò que s'ha fet. 

Pintura en anglès, a càrrec de Michael Lawton, artista en residència en Hangar.
En aquest curs estudiarem i practicarem diferents formes de pintar incloent-hi paisatge, retrat, natura morta i pintura abstracta, i començarem a pensar quin tipus de pintor/a ens agradaria ser, així com les diferents formes de començar una pintura. Cada tema inclou una breu introducció fent servir exemples de pintors britànics i americans, contemporanis i moderns, per oferir un context històric i artístic. Aquest és un curs pràctic impartit en anglès per Michael Lawton, un artista britànic que viu a Barcelona. Cal portar pintures acríliques, pinzells, paper o bastidor. 

Interface: taller de videocreació, a càrrec de Juan David Galindo Guarín, artista en residència en La Escocesa. Es proposa un taller de creació de vídeo assajo. En una primera part es visualitzaran i analitzaran diferents vídeos fets per artistes, directors de cinema, youtubers etc, La segona part es dedicarà a la creació de petits exercicis de vídeo que culminaran en un projecte personal, acabant amb una projecció dels resultats. Es treballaran nocions sobre el desenvolupament conceptual d'un projecte, la creació de guió, enregistrament, muntatge i edició. (Edat recomanada des dels 12 als 17 anys.)

Pel trimestre de tardor 2020 s’han programat els tallers Brodat i diàleg col·lectiu i Pintura en anglès