DOCUMENTAL CHIÑOLES Y BANANAS
————
Divendres 10.11.23 > Activitat Gratuïta amb reserva
Chiñoles y bananas (2015) és un documental amateur de Susana Ye, en el que presenta una radiografia única de diferents testimonis en primera persona de joves nascuts al territori espanyol i de pares i mares xinesos. La peça parla dels prejudicis i exotitzacions a les que es veu sotmesa la comunitat xino-espanyola, i ens qüestiona sobre la representació, l'hibridesa identitària, i la importància dels referents.

Quins mecanismes i processos succeeixen en la reapropiació col·lectiva de termes pejoratius? Com treballar i crear a partir d'una experiència personal? Quin impacte té una manca de representació transparent, real i conscient de les persones xineses en els mitjans de comunicació? A partir de la projecció del documental i la posterior conversa amb la directora generarem un espai de diàleg per poder abordar algunes d'aquestes qüestions.

Amb la presència de:

Directora: Susana Ye, periodista, documentalista i poeta. Ha escrit en El País, Cuarto Poder i Revista 5W sobre justícia social. Filla de migrants econòmics, aborda la perspectiva de gènere, de classe i d'identitat. 

Dinamitzadora: Isa Zhang Yim – 张君, Metgessa interna resident en Medicina de Família i Comunitària. Llicenciada en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona, Màster Interuniversitari en Antropologia Mèdica i Salut Global (URV-UB). Membre de Catàrsia i de la Xarxa de Diàspora Xinesa. 

Més informació i reserves a: espaiavinyo@bcn.cat

Organitzat per Espai Avinyó
Horaris
Més informació i reserves a: espaiavinyo@bcn.cat