GIRA IL MONDO GIRA, a càrrec d'Atotaixodansa. Direcció: Montse Colomé
————
24.05.2024 > a les 19h | 25.05.2024 > a les 12.30h > Gratuït amb reserva prèvia

Cercle Ritual

Cercle Energètic

Cercle Geomètric 

Cercle Màntric

Cercle Meditatiu

Cercle Explosiu 

Ens ajudeu a tancar-lo?


"M'agrada que la gent balli i atotaixodansa volen ballar. Ens hi posem. Proposo treballar el Cercle, una de les formes coreogràfiques més ancestrals que existeixen"- Montse Colomé dirigeix enguany el taller d'atotaixodansa al Centre Cívic Can Felipa i la creació que es presenta el 24 i 25 de maig, amb una trentena de participants.

 

Cada cos i cada comunitat és capaç de desenvolupar una poètica i una emoció pròpies. Tot moviment corporal té la potencialitat de transmetre autenticitat, emoció i significat. No importa l'edat, el cos... capacitats diverses donaran formes, gestos i significats diversos.  Atotaixodansa treballa des de l'experimentació amb el propi cos, evitant la imitació i les fórmules estereotipades. La creació proposada parteix dels llenguatges de l'avantguarda i l'experimentació. S'alinea amb els desafiaments de la creació amb materials i intèrprets no professionals, amb cossos no modelats per la formació acadèmica, sense rutines o hàbits incorporats. La nostra societat fomenta l'individualisme, però és evident que cada dia sorgeixen més veus que reclamen recuperar formes de relació més comunals i participatives. Dansa per a tothom. 

Atotaixodansa és una associació formada per artistes amateurs que desenvolupa projectes col·lectius de dansa, proposant processos de cocreació. Creada l'any 2021 per un grup de ballarins i ballarines no professionals que havien participat en diverses edicions de Barris en dansa, en els darrers anys han presentat Kalinka... (La Caldera, 2021) dirigida per Mònica Muntaner, Gent del dilluns, gent del divendres... (CC El Sortidor, 2022) dirigida per Inés Boza i Viviane Calvitti, i De Tot Kos (CC Can Felipa) dirigida per Jordi Cortés. En l'actualitat, atotaixodansa és una de les entitats estables del Centre Cívic Can Felipa.

Ballarina, coreògrafa i directora de moviment, Montse Colomé ha participat en tota mena de projectes de dansa, òpera, teatre i arts escèniques en general: grans esdeveniments, amb Comediants, obres de petit format en duet amb Ramon Colomina, Colomina-Colomé, bailarines de claqué, i performances amb Carles Santos. Impulsora de l'Associació Professional de Dansa de Catalunya i de l'espai de creació escènica i dansa La Caldera de Les Corts, darrerament ha presentat Celebration. Un ball parlat, al Teatre Lliure i al Festival Grec, entre altres espais.


Reserves:


Informació complementària