CICLE VORES I ALES
————
Del 02 al 04.11.23 > Diversos espais

Tallers, espectacles, exposicions i molt més a diversos espais del Poblenou, resultat de mesos de trobades i sabers compartits. Un seguit d'activitats artístiques obertes a tothom que vulgui tocar i ser tocat, artísticament parlant. Creiem en l'art proper, accessible, transformador, inclusiu i humà, i per això ja anem per la cinquena edició d'aquesta curadoria col·lectiva entre la Fundació Joia (conjuntament amb el Fòrum de Salut Mental i Addiccions de Catalunya), el programa d'arts escèniques del centre cívic Can Felipa, la biblioteca Manuel Arranz del Poblenou i artistes i professionals independents.


PROGRAMACIÓ

- Taller INCERTEZA a càrrec de David Franch

Centre cívic Can Felipa // Dimarts 3, 10, 17, 24 i 31 d'octubre, de 15h a 17h

La vida és una constant exposició a allò inesperat. Està plena de girs i situacions immediates que ens obliguen a replantejar-nos el nostre camí. Vivim una vida plena d'incerteses: en les relacions, en la feina, en l'amor, en nosaltres mateixos, en la família. Estem molt més sotmesos a l'aleatorietat i al caos del que podem concebre, o almenys, ens atrevim a dir que si hi ha múltiples lleis que regeixen la variabilitat en els fets, aquestes són invisibles per a la majoria de nosaltres. Res no es pot preveure. Aquesta incertesa es presenta com una interrupció d'allò plantejat, com un succés inesperat que fa un gir a les nostres vides, que ens col·loca en un punt de partida que mira cap a allò desconegut, al no saber què succeirà. I en aquesta situació tan vulnerable, sorgeix la creació.

Partim d'una incertesa, d'un espai buit, d'una pregunta per a començar a crear. I en aquest camí, cada element que apareix afegeix una dosi més d'incertesa que ens fa triar, que ens condiciona. En el terreny artístic, la incertesa és el punt de partida i el camí a recórrer per a crear una obra nova. El pensament intuïtiu, creatiu i artístic acostuma a allunyar-se de la lògica determinista. La lliure imaginació no és previsible. La verdadera llibertat d'acció, de moviments i de pensament escapa a l'aparent seguretat establerta. La incertesa és un element intrínsec i unit al procés de la creació i és en aquest punt a on volem situar-nos i observar què succeeix, què ens succeeix.


- Taller de Dansa Comunitària a càrrec de l'associació Atotaixodansa

Centre cívic Can Felipa // Dijous 2 de novembre, a les 17h. Gratuït amb reserva prèvia AQUÍ.

Els objectius d'atotaixodansa són el foment i la reivindicació de la dansa, el moviment, la representació i l'art en general, com a elements centrals de l'experiència col·lectiva i social; i la promoció d'experiències d'autogestió de creació artística per part de persones no professionals amb el foment de la creació comunitària entesa en tant que activitat grupal, diversa i inclusiva.

La dansa és una activitat social. Ho ha estat sempre i ho continua sent. Aquest vessant social i comunitària és intrínseca a la dansa popular i tradicional, als anomenats balls de saló, a la dansa urbana i fins i tot al ball espontani en festes i discoteques. Atotaixodansa cerca desenvolupar aquest vessant comunitari i amateur de la dansa contemporània proposant processos de cocreació autogestionada per les mateixes participants.


- Mostra oberta INCERTEZA a càrrec de David Franch

Centre cívic Can Felipa // Dijous 2 de novembre, a les 19h. Gratuït amb reserva prèvia AQUÍ.


- Taula Rodona. Arts escèniques inclusives: processos creatius, xarxes i finançament

Centre cívic Can Felipa // Divendres 3 de novembre, a les 17h. Gratuït amb reserva prèvia AQUÍ.

Ponents: Altre Festival (Cia Pensativos en Equilibrio), Lac Laboratori Art Comunitari, Utopia (Cia Dones Diverses), Festival Fiti (Cia Alquimista) i Artransforma.

Després de la Taula Rodona, performance a càrrec de la Cia Dones Diverses.


- Espectacle familiar. AIGUA! a càrrec de la companyia ACLAM

Centre cívic Can Felipa // Dissabte 4 de novembre, a les 12h | Gratuït amb reserva prèvia AQUÍ.

Dues ballarines es mouen per l'espai, les acompanyen dues músics. El so de l'aigua i unes veus dolces ens donen la benvinguda, i a poc a poc, ens endinsem en un món imaginari on l'aigua és la gran protagonista. Amb cada gest, moviment i so, ens endinsem en un univers màgic, on apareixen gotes de pluja i llamps, sons que ens transporten a horitzons llunyans i misteriosos, mars en moviment que acaronen la dansa de l'aigua, paraigües que ens expliquen històries a cau d'orella, i fins i tot, peixets d'allò més eixerits! "Aigua" és un espectacle íntim i multidisciplinar per a la primera infància on es convida els infants a fer volar la imaginació amb materials, sons, formes, colors i textures. Un espectacle no verbal, amb músiques i coreografies inèdites, creades per donar vida a aquest viatge sensorial i participatiu per als més petits. Recomanat per nens i nenes entre 0 i 6 anys.


- Obra teatral: Vidas con historia

Centre cívic Can Felipa // Dissabte 4 de novembre, a les 17h. Gratuït amb reserva prèvia AQUÍ.

En un món en descomposició, abatut per l'ansietat consumista, encara hi ha persones que se senten lliures i felices. No importa quina sigui la seva etiqueta, tots volem ser protagonistes de les nostres vides, que no ens afecti el maleït estigma.


- Exposició "Barcelona Pas a Pas". Grup Mirada al Barrio dels Clubs Socials Fundació Joia.

Biblioteca El Clot - Josep Benet, durant el mes d'octubre fins al 05 de novembre.

A cada exposició fotogràfica veurem cases amb història, línies corbes, diferents angles i perspectives, ornaments florals i modernisme de la nostra ciutat. Volem donar visibilitat i focalitzar la mirada en l'art modernista que ens envolta.

Informació complementària