Entreteixides
————
Tallers especialitzats d'arts visuals

Programa educatiu d'Arts Visuals que sorgeix de la col·laboració entre el Centre Cívic Can Felipa, Hangar La Escocesa.

Entreteixides és un programa que pretén incentivar la creació de continguts al Centre Cívic Can Felipa mitjançant la realització de tallers específics impartits per artistes i productorxs culturals que operen en el context d'Hangar i de La Escocesa. L'objectiu d'Entreixides és propiciar i assajar metodologies cooperatives i participatives dirigides a públics transversals i transgeneracionals; una multiplicitat de cossos afectats* que refermin i expandeixin el camp d'acció dels tres centres. Per a això, resulta imprescindible tramar aliances i compartir no només recursos, sinó també línies de pensament i d'acció entre institucions còmplices, una labor essencial en la proposta metodològica d'un programa que es fonamenta en la col·laboració i la convivència.

La selecció dels tallers que formen part del programa Entreixides es realitza mitjançant convocatòria interna dues vegades a l'any, durant els mesos de febrer i de juliol, i està dirigida a artistes i productorxs productors culturals d'Hangar i de La Escocesa. De les propostes rebudes, se n'escullen dos tallers que s'inclouen en la programació trimestral del Centre Cívic Can Felipa. Les propostes no seleccionades es valoren per a  futures programacions de tallers del Centre Cívic.

Aquest trimestre, els tallers que componen el programa Entreteixides són els següents:

Brodat i diàleg col·lectiu, a càrrec de Radial Radian, col·lectiu en residència a La Escocesa. El taller proposa una peça col·lectiva d'art tèxtil, a partir de paraules, frases i parts fragments de converses. Els participants aportaran els discursos que els rodegen diàriament per després transformar-los a la tela col·lectiva. Aquesta mateixa tela es convertirà en unes estovalles en les quals es realitzarà un àpat l'últim dia del taller. REPROGRAMAT TARDOR 2020

Grup de pintura amateur, a càrrec d'Aldo Urbano, que pretén explorar les possibilitats de la pintura amateur en oposició a la pràctica professional. Aldo Urbano ens guiarà a pintar tant allò que ens agrada com allò que no ens agrada, allò que ens passa o allò que no ens ha passat mai. El taller es concep com un espai de trobada on, a banda de pintar, es destinarà una part del temps a presentar les obres i a comentar tot allò que s'ha realitzat. És un taller obert a tothom: tant per als que s'iniciïn en la pràctica de la pintura com per a tots els que ja en tinguin nocions.

A Pintura en anglès, a càrrec de Michael Lawton, es farà un recorregut pel paisatge, el retrat, la natura morta, la pintura abstracta... Michael Lawton ens farà reflexionar sobre quin pintor o pintora ens agradaria ser i quines poden ser les diferents maneres de començar una pintura. L'artista, a través d'exemples de pintors britànics i americans d'època moderna i contemporània, farà una breu introducció sobre el context històric i artístic dels moments més rellevants de la pintura anglosaxona.

Interface: taller de videocreació, a càrrec de Juan David Galindo Guarín, artista en residència a La Escocesa. Es proposa un taller de creació de videoassaig. En una primera part es visualitzaran i analitzaran diferents vídeos fets per artistes, directors de cinema, youtubers, etc., La segona part es dedicarà a la creació de petits exercicis de vídeo que culminaran en un projecte personal, acabant amb una projecció dels resultats. Es treballaran nocions sobre el desenvolupament conceptual d'un projecte, la creació del guió, l’enregistrament, el muntatge i l’edició. (Edat recomanada: des dels 12 als 17 anys).