+MOMENTS 2020-2021
————

+MOMENTS és un programa amb col·laboració amb BAU Centre Universitari de Disseny , ubicada al Poblenou. Amb la complicitat de la professora Carla Boserman, coordinadora del departament d'art, hem obert uns tallers de processos que consisteixen a generar encontres entre els alumnes de la facultat i els guanyadors de la convocatòria d'arts visuals. Els alumnes del Grau de Disseny que es formen en diferents especialitats com escenografia, disseny, gràfica, moda... es trobaran amb artistes, comissaris i dissenyadors que estan fent un projecte a Can Felipa. La finalitat d'aquestes trobades és que els estudiants puguin veure una primera professionalització del procés creatiu i metodologies de treball, i adquirir una idea global del funcionament del circuit artístic.

 

S'ha distribuït en diferents sessions al llarg del curs acadèmic 2020-2021 de la següent manera:

 

Sessió 1 (novembre 2020) Mònica Planes. La proposta de Mònica Planes pel programa d'enguany es concep en dues parts. La primera transcorre a la sala, en la seva exposició 'Construccions filials. La formigonera i el ciment' i està adaptada a les restriccions actuals per la pandèmia que no permeten realitzar visites comentades.  Partint doncs d'aquesta premissa i no volent renunciar a la presencialitat, ja que les visites per compte propi a la sala estan permeses, l'artista ha gravat una pista d'àudio pels estudiants. En aquest relat de veu, Planes acompanya els participants del programa a la seva exposició malgrat no ser-hi. La segona part del projecte es desenvoluparà durant el primer trimestre del 2021 al taller de l'artista. Per entrar de ple en el procés de treball, l'artista ens portarà al seu espai de treball situat a l'Hospitalet de Llobregat.

Sessió 2 (gener 2021) Artista convidada: María Alcaide ha presentat el projecte 'Carne de mi carne',  un projecte multidisciplinar que es desenvoluparà al llarg del 2021. Es tracta d'una peça de vídeo experimental de llarga durada que se situa entre el documental de ficció i el retrat familiar, en la qual l'artista investiga possibles relacions entre el patriarcat i l'alimentació.  La seva proposta s'ha centrat en crear un grup de xat amb els alumnes en el que han compartit imatges dels seus àpats. Han compartir les seves inquietuds entorn a la petjada de carboni de la soja texturitzada, els rols de gènere a la cuina i a la taula, els vídeos de Youtube en què noies guapes i primes engoleixen quilos de menjar que sembla plàstic...

Sessió  3 (abril 2021) Cristina Spinelli ha col·laborat amb l'artista Alvaro Chior per encarar la tercera sessió d'enguany. Conjuntament han preparat uns passatemps amb sopes de lletra, crucigrames i enigmes que s'han distribuït entre els estudiants de Centre Universitari de Disseny BAU del programa +MOMENTS. Aquest facsímil ha estat distribuït durant la visita guiada de l'artista a l'exposició 'Escribir como un jardín'.