ENTRETEIXIDES 2020-21
————

Programa educatiu d'Arts Visuals que sorgeix de la col·laboració entre el Centre Cívic Can Felipa, Hangar La Escocesa.
Entreteixides és un programa que pretén incentivar la creació de continguts al Centre Cívic Can Felipa mitjançant la realització de tallers específics impartits per artistes i productorxs culturals que operen en el context d'Hangar i de La Escocesa. L'objectiu d'Entreixides és propiciar i assajar metodologies cooperatives i participatives dirigides a públics transversals i transgeneracionals; una multiplicitat de cossos afectats* que refermin i expandeixin el camp d'acció dels tres centres. Per a això, resulta imprescindible tramar aliances i compartir no només recursos, sinó també línies de pensament i d'acció entre institucions còmplices, una labor essencial en la proposta metodològica d'un programa que es fonamenta en la col·laboració i la convivència.

La selecció dels tallers que formen part del programa Entreixides es realitza mitjançant convocatòria interna dues vegades a l'any, durant els mesos de febrer i de juliol, i està dirigida a artistes i productorxs productors culturals d'Hangar i de La Escocesa. De les propostes rebudes, se n'escullen dos tallers que s'inclouen en la programació trimestral del Centre Cívic Can Felipa. Les propostes no seleccionades es valoren per a  futures programacions de tallers del Centre Cívic.

Els tallers que componen el programa Entreteixides són els següents:

Copy/Paste. Taller d'escriptura no-creativa a càrrec de  Natalia Dominguez i Ezequiel Soriano

Encara continues escrivint com al s. XIX? Continues esperant que les muses et visitin cada nit per a acabar aquesta novel·la que tens entre mans? Siguem realistes, amb tota la informació que rebem diàriament, no podem escriure pensant que la nostra imaginació és pura i genuïna. Tot està escrit. Per a què escriure més? Per què no copiar, plagiar, robar, barrejar o automatitzar? En aquest taller aprendrem i jugarem amb tècniques d'escriptura en les quals no haurem d'escriure. Barrejarem textos d'altres autors per a tal crear les nostres pròpies novel·les, copiarem comentaris de Youtube i anuncis d'agències de viatges, usarem algoritmes per a crear versos i modificarem notícies de diaris per a, finalment, editar el nostre propi "poemari" col·lectiu no tan propi." 

(Març 2021)


Fragments irresoluts a càrrec de Catarina Botelho En temps de pandèmia global vivim encara més en la incertesa. Ens movem amb certa estranyesa per una bretxa entre la vida anterior que ja no tenim i una altra de la que n'esperem l'arribada. Moltes de nosaltres arrosseguem malestars, preocupacions, pors o ansietats; massa sovint ho fem soles, en aquestes grans ciutats on els espais i temps de trobada són veritablement escassos. En aquestes urbs definides per la producció i el consum, els terrenys erms apareixen com interrupcions, com a últims espais de llibertat. Aquests fragments d'inconscient col·lectiu conformen un limbe, sense regles ni jerarquies, oberts a diferents possibilitats d'existència. Llocs de (re)invenció que potser ens poden servir en aquest moment com a espais d'acollida per el que duem dins i no sabem on posar. Aquest taller procurarà ser un espai de pensament, intercanvi i reflexió sobre com hem viscut aquest últim any, tenint com a punt de partida una incursió en els erms de Poblenou.  
(Abril 2021)

Streaming Tuning a càrrec de Daniel Moreno Roldán Aprèn a utilitzar OBS (Open Broadcaster Programari), programa lliure i de codi obert, i principal aplicació utilitzada per a realitzar streamings per Internet! En el taller, a més, es proposarà usar OBS amb altres objectius lúdics/creatius com la realització/edició de vídeo en viu o la customització d'una càmera virtual per a videotrucades. A través d'això, es pretén treballar una consciència crítica del contingut en streaming, reflexionant sobre, entre altres, el fenomen Twitch, els "streamers", la "slow TV", el "IRL", o l'ús de totes aquestes eines durant l'època de pandèmia. 
inscriu-t'hi aquí

Geografies personals del Poblenou a càrrec de Carola Moujan i Teresa Mulet. El taller convida a explorar i a plasmar dimensions intangibles de l'espai urbà, absents de les geografies oficials i tecnològiques, per tal de construir un atles col·laboratiu del Poblenou. La primera fase es desenvoluparà al voltant de Can Felipa. Després d'una sessió d'introducció a la cartografia artística seguida d'una deriva urbana, els participants elaboraran conceptes de mapes personals fent servir diferents tècniques analògiques i/o digitals. La segona fase consistirà en el desenvolupament i formalització de les idees proposades, i culminarà en La Escocesa amb una iniciació a la risografía (abraçar l'error i trobar les seves possibilitats), on cada participant realitzarà una edició del seu propi mapa. 
inscriu-t'hi aquí